ЗА УЧИТЕЛИ

КНИГИ ЗА УЧИТЕЛИ:

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ УЧИТЕЛИ,

ТУК СА БОГАТИТЕ РЕСУРСИ НА ЛОКРАТ ЗА ВАШАТА РАБОТА.

От 2024/2025 учебна година в класовете от 8. до 12. се въвеждат учебници за безвъзмездно ползване за всеки ученик.

РАЗЧИТАМЕ НА ВАШАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ПРЕЦЕНКА, ИЗБОР И ПРИЗНАНИЕ! ВИЖТЕ, СВАЛЕТЕ И ПОПЪЛНЕТЕ ЗАЯВКА В EXCEL ФОРМАТ ZAYAVKA LOCRAT 2024 EXCEL. Този формуляр е съставен по официалната заявка в сайта на МОН  и съдържа само учебниците, одобрени от МОН.

„Лократ“ наследи издателство „Екстрем“, създадено от 1992 г. и има дълга история.

Въведохме първи философските казуси и есета, тестовете по философия, дебатите и дискусиите, задачите и игрите, като ги развивахме, обогатявахме и надграждахме.

Някои от тези форми и техники влязоха в държавните стандарти и програми и в матурите по философия: анализ на текст, решаване на казус, писане на есе.

Ние въведохме първи илюстрациите в учебниците по философия, иконките за различните задачи, шегите и анекдотите, първата мултимедия по философия

СЕГА СЪЗДАДОХМЕ ПЪЛНИ СЕРИИ ПРЕЗЕНТАЦИИ ЗА ВСЕКИ КЛАС, С ПЛАН И ВИД НА УРОКА, АВТОРИ И ПОНЯТИЯ, МНОГО ИЛЮСТРАЦИИ.

които ще направят уроците ви ИНТЕРЕСНИ и ЩЕ ПРИКОВАТ ВНИМАНИЕТО на учениците. Презентациите са безплатни за учители, които работят с „Лократ“.  Сега се виждат на сайта ни locrat.net, но ще ги получите в pdf формат. (Не могат да са в Power Point, защото са защитени.). Презентациите и кодовете за достъп до електронните издания се получават на имейл адреса на заявителя (учителя) УСПОРЕДНО с доставката на печатните учебници (пишете на locratpress@gmail.com).

Новите издания на учебниците (за безвъзмездно ползване) от 8. до 12. клас, одобрени от МОН, са показани на сайта в страница НАЧАЛО. Ще ги виждате до края на учебната година. Ще чакаме заявките от вашето училище. ИЗБОРЪТ НА УЧЕБНИЦИ Е ПРАВО И ЗАДЪЛЖЕНИЕ  НА УЧИТЕЛЯ, а Вашият директор ги заявава. Лократ може да преговаря за цени, отстъпки и условия за доставка.

Ако изберете „Лократ“, с доставката до училището ще получите безплатни печатни учебници за вас, кодове за достъп до електронните учебници за вас и за учениците. Ще получите и  pdf презентации в имейл. Учебниците ще се ползват три години и в тях не може да се пише. Можете да ги заявите отделно и без електронни, в ТАЛОНА или в свободен имейл. Електронните учебници са с богаство от ресурси в тях и се закупуват с кодове за тях за 3 години, ако са в пакет с печатните. Можете да поръчате  Работните тетрадки се заявяват от училището или колективно. Свалете нашия талон за заявка за 2024/25 г. LOKRAT-TALON-ZAYAVKA 2024. Можете да го попълните и изпратите на locratpress@gmail.com за доставка. На страницата ПОРЪЧКИ можете да попълните талона и да го изпратите онлайн

ВИЖТЕ и СВАЛЕТЕ НАШИЯ КАТАЛОГ  ОТТУК  (ЛОКРАТ КАТАЛОГ ЗА РАЗПЕЧАТКА).

Цените и отстъпките за помагала и комплекти и условията за доставка се договарят конкретно за вашето училище.

Задачите за писане от учебниците отиват в РАБОТНИТЕ ТЕТРАДКИ. Това са нови издания на Учебните тетрадки. В тях се пише, попълва и се решават пробни тестове. В тях се дискутира писмено в работен лист и се играе. В работните тетрадки са развити всички форми на дейност: анализи на текст, казуси и дилеми, попълване на таблици, дискусии по двама, задачи и игри, тестове в края на всяка част. Работните тетрадки се ползват една година и се закупуват със заявка или на пазара.

Тук предлагаме важни ресурси за свободно ползване. Те са предназначени само за учители и затова е нужна кратка регистрация във формата по-долу.

Връзката за достъп до ресурсите може да намерите тук. Регистрирайте се, за да получите код.

 

За да получите достъп до ресурсите, моля регистрирайте се в следната форма: