ФИЛОСОФИЯ ЗА 10. КЛАС – 2024 ПЕЧАТНО ИЗДАНИЕ


При поръчка над 20 бр. книги от едно заглавие – Отстъпка 30% за борси, 25% за книжарници и училища.

Описание

Учебникът е нов проект за използване от 2024/2025 г.

Автор на съдържанието:

© 2020, 2023 Проф., дфн Сергей Герджиков
Графичен дизайн © 2023 Арам Агопян
Корица © 2023 Арам Агопян
Илюстрации Фотографии от www.pixabay.com, Wikipedia, авторски
© ЛОКРАТ 2023

АНОТАЦИЯ

Вече имаме две философски пътешествия зад гърба си: към себе си и в света на ценностите. Сега се отправяме на най-голямото: пътешествието в търсене на истините за света.

Това е вашият личен пътеводител. Той съдържа карти, маршрути и специални места с описанията им.

Тук са и философските игри, които провеждаме след оглед на всяка забележителност. Носете го в час, работете с него вкъщи, не го оставяйте, за да не се загубите по пътя и да участвате в игрите.

Учебникът е построен като този от миналата година, лесен за ориентация. Редуват се уроци за нови знания и за дейности. Всеки нов маршрут ще ни покаже една от забележителностите в света на философията. Всеки час вие ще посетите заедно, водени от вашия учител, ново място. Жива ситуация, разпознаване, вникване, обяснение на новите знания. Анализ, отговори, попълване, решения, роли, презентации и малки проекти в часовете за дей­ности.

Всеки нов пасаж е отбелязан с иконка. В него навлизаме с жива ситуация, усво­яваме ново понятие и автор, четем фрагменти от текстове. Разпускаме от на­прежението със случки, историйки, анекдоти³ и вицове⁴. В часа за дейности играем ролеви игри, попълваме в учебни тетрадки и работни листове отговори, таблици и решения, представяме свои текстове, решаваме казуси.

Това пътуване ще е дълго, през много земи и епохи, и ще ни покаже повече стра­ни, отколкото предишните. Всеки нов маршрут завършва с нови занимания. Ще пъ­туваме и играем сами и в клас, по двойки и в групи, на „горещи столове“ и на кръгли маси. Този път времето на пътуване е двойно по-голямо и уроците са двойно повече. Затова пък те са по-стегнати и кратки: вече имате натрупан опит. Ще можем да се докоснем до темата, да я огледаме и проумеем. Както и досега, винаги започваме и завършваме с ориентация: „Къде сме?“ и „Докъде стигнахме?“.


Поръчки и доставки.